Περιγραφή

SEPTEM η Ευβοϊκή (www.septem.gr)

|

Δείτε ΕΔΩ, τις Μπύρες μας! |  τη Διαδικασία Παραγωγής! |  το Ζυθοποιείο μας! |  Επικοινωνήστε μαζί μας!

|

Η δημιουργία μας…
Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ωρολογίου του Δήμου Αυλώνος, στην Εύβοια, δημιουργήθηκε από τον Χημικό – οινολόγο Σοφοκλή Παναγιώτου και από τον οικονομολόγο Γεώργιο Παναγιώτου, η πρότυπη μικροζυθοποιία Septem, η οποία ξεκίνησε, στις αρχές Ιουνίου 2009, τη διάθεση φρέσκιας, εμφιαλωμένης, ΜΗ παστεριωμένης μπύρας στην αγορά.

|
«Το όνομα «Septem» στα λατινικά σημαίνει επτά, που είναι ο αριθμός της δημιουργίας, και αποτέλεσε έμπνευση για εμάς, καθώς κάθε τύπος μπύρας που παράγουμε θα έχει το όνομα μιας διαφορετικής ημέρας»

|

Το όραμα μας… είναι να γίνουμε η ελληνική μικροζυθοποιία, που στην συνείδηση του καταναλωτή, τα προϊόντα της, θα είναι συνώνυμα της γαστρονομικής απόλαυσης και θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς για την διαφοροποιημένη ποιοτική μπύρα.

|

Η αποστολή μας… είναι να παρέχουμε στους πελάτες μας φρέσκα,υψηλής ποιότητας προϊόντα, μέσα από την αξιοποίηση του αρωματικού και γευστικού πλούτου της βύνης και του λυκίσκου, και την αναζήτηση δημιουργίας νέων διαφοροποιημένων γεύσεων.

|

Οι στόχοι μας…
Θέλουμε να προσφέρουμε στον σύγχρονο καταναλωτή διαφοροποιημένες αυθεντικές γεύσεις.
Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στην ανανέωση και στην καινοτομία.
Θέλουμε να ικανοποιήσουμε την απαίτηση του καταναλωτή για φρέσκα, ασφαλή, πιστοποιημένα και ποιοτικά προϊόντα.
Θέλουμε να συνεισφέρουμε στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας, ενισχύοντας την ιδέα της ανακύκλωσης και σεβόμενοι την προστασία του περιβάλλοντος.

|

>> Δείτε τη SEPTEM PHOTOGALLERY<<

|

____________________________________________________________________________________________________

|

|

Brink’s η Κρητική/Ρεθυμνιακή (www.brinks-beer.gr)

|

Δείτε την Ιστορία μας (video) | Η Διαδικασία παραγωγής! | Η Βαθμολογία μας! | Επικοινωνήστε μαζί μας! |

|

2001: Άρχισε το χτίσιμο. Τα μηχανήματα ζυθοποιείας έφτασαν πριν ολοκληρωθεί το κτίριο. Τα εγκαταστήσαμε για να αρχίσουμε την παραγωγή το συντομότερο δυνατόν και σύντομα η πρώτη βιολογική μπύρα στην Ελλάδα ήταν έτοιμη, μετά από πολλές περιπέτειες, σε ζυθοποιείο χωρίς κουφώματα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα (με μία παλιά και μικρή γεννήτρια) και χωρίς τον κατάλληλο ψυκτικό εξοπλισμό ( η δεξαμενή ψύχθηκε με παγάκια).

Παρ’όλα αυτά, η μπύρα ήταν ασυναγώνιστης ποιότητας!

Δύσκολος χειμώνας, οι πωλήσεις τους πρώτους μήνες του χρόνου κατά μέσο όρο ήταν λιγότερο από 100 λίτρα!     (για σύγκριση : Ιανουάριος 2010 πωλήσεις περισσότερο από 6.000 λίτρα)

|

2002:Η εμφιάλωση γίνεται με ένα ημι-αυτόματο εμφιαλωτήριο, και εννοείται ότι κλείνουμε τα μπουκάλια με το χέρι. Κολλάμε τις ετικέτες μία-μία απλώνοντας κόλλα ταπετσαρίας με πινέλο. Οι φιάλες που επιστρέφονται (από την αρχή είχαμε αποφασίσει ότι μόνον επιστρεφόμενες θα είναι οι φιάλες για περιβαλλοντικούς λόγους) καθαρίζονται με περιστρεφόμενες βούρτσες.

|

2003: Η μπύρα γίνεται γνωστή ανά την Ελλάδα.

|

2004: Αρχίζουμε εξαγωγές στην Κύπρο και τη Δανία.

|

2005: ο Dr. Bernd Brink συμμετέχει ως ομιλητής σε συνέδριο της CMR για την μπύρα και η Ρεθυμνιακή Μπύρα (Brink’s) σερβίρεται στην Βρετανική Πρεσβεία που γιορτάζονται τα γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ!

|

2006: Εγκατάσταση νέου ζυθοβραστήρα, που αυξάνει τη δυναμικότητά μας σε ποσοστό άνω του 1000%.

|

2008: Ο γαστρονόμος της Καθημερινής μας βραβεύει με «βραβείο ποιότητας και ήθους» σε μία συγκινητική για εμάς τελετή την 2/6/2008. Η μπύρα μας μπαίνει στη δοκιμασία του www.1000getraenke.de

|

2010: Τελικά, με ανακούφιση, πήραμε μηχάνημα που κλείνει μόνο του τα μπουκάλια! Η παλιά μας ετικετέζα αντικαθίσταται με νέα αυτόματη(!), παράλληλα, αλλάζουμε τις ετικέτες μας και …. αλλάζουμε και όνομα.                            Η Ρεθυμνιακή μπύρα μετονομάζεται σε Brink’s, καθώς οι αρμόδιες αρχές απαγορεύουν πλέον στις ζυθοποιίες τη χρήση γεωγραφικού τοπωνύμιου στα ελληνικά.

|

2011-12: Τα σχέδια μας για το μέλλον: νέο πλυντήριο φιαλών φιλικό στο περιβάλλον, εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ( φωτοβολταϊκών συστημάτων), «πράσινος» βιολογικός καθαρισμός, ώστε η Ρεθυμνιακή Ζυθοποιία να λειτουργεί πλέον με τις πιο σύγχρονες μεθόδους παραγωγής ποιοτικής μπύρας για να είναι, όσο το δυνατόν, φιλική στο περιβάλλον.

|

>>Δείτε τη Brink’s PHOTOGALLERY<<

_____________________________________________________________________________________________________

|

H Πειραϊκή (www.piraikibeer.gr)

|

Η Ζυθοποιία |  Οι Μπύρες Pils & Pale Ale |  Beer Accessories |  Κριτικές του Τύπου |  Piraiki Blog |  Επικοινωνήστε μαζί μας

|

Φρέσκια Μπύρα: Με τον όρο «φρέσκια μπίρα» εννοούμε: την μπίρα που δεν έχει υποστεί κατά την τελική φάση παραγωγής της θερμική επεξεργασία παστερίωσης, η οποία εξαφανίζει τα αρώματα των υλικών και ισοπεδώνει τη γεύση του τελικού προϊόντος για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Δηλαδή η παραγωγή της μπίρας από την «Πειραϊκή Μικροζυθοποιία» γίνεται ακολουθώντας πιστά το Γερμανικό νόμο «περί καθαρότητας του ζύθου» του 1516, σύμφωνα με τον οποίο μπίρα είναι μόνο το παραγόμενο προϊόν από νερό, βύνη κριθής και λυκίσκο.

|

Η Παραγωγή: Ξεκινά με την άλεση του κριθαριού σε μορφή βύνης. Στη συνέχεια αυτό αναμειγνύεται με ειδικά επεξεργασμένο νερό, σε διαφορετικές θερμοκρασίες και για καθορισμένα χρονικά διαστήματα, με στόχο την αποδέσμευση όλων των γευστικών χαρακτηριστικών των πρώτων υλών.

|

Ακολουθεί ο διαχωρισμός του στερεού υπολείμματος από το υγρό προϊόν, το οποίο με τη σειρά του διοχετεύεται στο δοχείο βρασμού. Στο σημείο αυτό προστίθεται ο λυκίσκος που θα συνεισφέρει επιπλέον σε γεύση και άρωμα. Το υγρό που προκύπτει ονομάζεται ζυθογλεύκος.

|
Το ζυθογλεύκος περνά στις δεξαμενές ζύμωσης – ωρίμανσης και προστίθεται η μαγιά, που μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μετατρέπει τα ζάκχαρα σε αλκοόλη και διοξείδιο του άνθρακα παράγοντας το τελικό προϊόν: την μπίρα. Στο τέλος και της ωρίμανσης, η «Πειραϊκή», σε αντίθεση με τις βιομηχανικές μπίρες που παστεριώνονται, περνά από δύο φάσεις φίλτρανσης και μικροφίλτρανσης για να καταλήξει στην εμφιάλωση προϊόν «κρυστάλλινο», φρέσκο, με τρίμηνη διάρκεια ζωής, υψηλών γευστικών και ποιοτικών προδιαγραφών.

|||

Το προϊόν, ανεξάρτητα εποχής, θα «κάτσει» στις δεξαμενές περίπου έξι εβδομάδες. Στις επτά πρώτες μέρες συντελείται η ζύμωση ενώ όλες οι υπόλοιπες ανήκουν στην ωρίμανση, διαδικασία απαραίτητη κατά την οποία το προϊόν αποκτά τη γευστική και αρωματική του ταυτότητα.

||

>>Δείτε την Πειραϊκή  PHOTOGALLERY<<

|

______________________________________________________________________________________________________

|

| ΧΑΡΜΑ η Κρητική/Χανιώτικη (www.cretanbeer.gr)

|

Το Προφίλ μας | Δείτε τις Μπύρες μας Ξανθιά & Μαύρη | Το Φυλλαδιό μας σε PDF | Επικοινωνήστε μαζί μας!

|

Έχοντας στόχο την παραγωγή μιας αγνής και φυσικής μπύρας, με εξαιρετική γεύση και άρωμα αλλά και με υψηλή διατροφική αξία, δημιουργήσαμε τη ‘Χάρμα’, την Πρώτη Φρέσκια Χανιώτικη μπύρα.

|

Οι μπύρες ‘Χάρμα’, ξανθιά και μάυρη, διατίθενται φρέσκιες, απαστερίωτες και αφιλτράριστες, χώρις καμία επεξεργασία μηχανική, θερμική ή χημική, χωρίς πρόσθετα, συντηρητικά και σταθεροποιητές, απόλυτα αγνές και φυσικές.

|

Φρέσκια Αφιλτράριστη Μπύρα Χάρμα, από την Κρητική Ζυθοποιία!

|

Η μονάδα παραγωγής είναι μικρή και η δυναμικότητα περιορισμένη αλλά, προτεραιότητά μας είναι η παραγωγή ενός εξαιρετικού προιόντος και όχι η μαζικότητα.

|
Οι πρώτες ύλες για την παραγωγή: βύνη, λυκίσκος, μαγιά, εισάγονται από τη Γερμανία, είναι άριστης ποιότητας και συμπληρώνονται με το κρυστάλινο και γευστικό νερό από τους πρόποδες των Λευκών Ορέων.

|

Η παραγωγή ακολουθεί το Γερμανικό νόμο του 1516 ‘περί Αγνότητας του Ζύθου’ ,ο οποίος ορίζει ρητά τη διαδικασία ζυθοποίησης και τις επιτρεπτές πρώτες ύλες, ενώ παράλληλα διαθέτουμε πιστοποίηση κατά ISO 9001:2000 και ISO 22000:20005 για την ασφάλεια τροφίμων και την ποιότητα υπηρεσιών.

|

>>Δείτε τη ΧΑΡΜΑ PHOTOGALLERY<<

|

______________________________________________________________________________________________________

|

|

ΖΕΟΣ & ΜΑΚ η Πελοποννησιακή (www.greekbeer.com)

|

|Δείτε τις Μπύρες μας |  Δείτε VIDEOS | ZEOS T-shirts |  Επικοινωνήστε μαζί μας!

|

>>Δείτε τη ΖΕΟΣ & ΜΑΚ PHOTOGALLERY<<

|

|

_____________________________________________________________________________________________________

|

|

http://www.corfubeer.com
http://nedabeer-athens.com/index.php/epikoinonia
http://www.verginabeer.com/index2_gr.html
http://www.craft.gr/beers.html
http://www.magnusmagister.com/
http://www.politiapatra.gr/
http://perierga.gr/2011/10/ελληνική-μανιταρομπίρα/

Xορηγός

Επικοινωνία

Κριτικές

0.0
0 αξιολόγηση
5 stars
0
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 stars
0

Δεν υπάρχει κριτική ακόμη

Γίνε ο πρώτος που θα αξιολογήσει & ldquo;ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Οι Ελληνικές, Δικές μας, Μπύρες! Γεμίζω το καρότσι μου Ελλάδα! Ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό… Ελληνικά! Καλλιθέα | Μοσχάτο | Πειραιάς | Φάληρο | & rdquo;