Η “Γιορτή του Κερασιού”στο Μετόχι Ευβοίας

Η “Γιορτή του Κερασιού”στο Μετόχι Ευβοίας (κάθε 7 Ιουνίου)

 

 

kerasiaΗ εικόνα των ανθισμένων κερασιών, ιδιαίτερα την άνοιξη, είναι μαγευτική και στο Μετόχι διοργανώνεται η γνωστή πια ως  “Γιορτή του Κερασιού”.

Xορηγός

Σε μια καταπράσινη κοιλάδα, περιτριγυρισμένη από βουνά κατάφυτα και τα υπολείμματα των οχυρώσεων της Αρχαίας Κηρίνθου, βρίσκεται το Μετόχι . Τα γραφικά διώροφα λιθόχτιστα σπίτια του είναι σκαρφαλωμένα στους κατάφυτους πρόποδες του όρους Ξεροβούνι Δίρφης, όπου καστανιές, πλατάνια και οπωροφόρα δέντρα έχουν τον πρώτο λόγο ενώ καθάρια νερά αναβλύζουν από παντού.

Έτσι, κάθε χρόνο στις αρχές Ιουνίου (φέτος θα λάβει χώρα στις 7 του ίδιου μήνα) το Τοπικό Συμβούλιο, οι συλλογικοί φορείς και οι κάτοικοι του χωριού, με αρωγό το Δήμο Κύμης, υπόσχονται ακόμα μια ξεχωριστή εκδήλωση, ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι .

Η γιορτή έχει καθιερωθεί προκειμένου να γνωρίσει η Εύβοια και όχι μόνον, το κατεξοχήν αγροτικό προϊόν του Μετοχίου, το κεράσι, που η είναι γνωστή η εξαιρετική ποιότητά του στην Κύμη και την Έυβοια αποσκοπώντας μ’αυτή τη διοργάνωση στη γνωστοπίησή της και στην ευρύτερη επικράτεια.  Όσοι πιστοί… του Κερασιού…προσέλθετε!Η “Γιορτή του Κερασιού”στο Μετόχι Ευβοίας

Loading

Σφάλμα: Η φόρμα επικοινωνίας δε βρέθηκε.

Μετάβαση στο περιεχόμενο